Истината лъсна: Не гл.архитект лъже за разрешителното за козирката

Два дни екип на Пресс тв се опитва да разбере от общинска администрация на кого е издадено разрешителното за поставяне на козирка на тротоара пред къща на ул. „Христо Ботев“ №8-10, но опитите се оказаха безуспешни. Информация не ни бе дадена.

Припомняме, че на 24 .11.2014 година в редакцията на ПРЕС ТВ бе получен сигнал за извършване на строителство на временен обект – тип козирка. ПРЕСС ТВ реши да направи проверка в Община Казанлък дали за въпросния строеж има издадено разрешение и на кого.

Къщата със строящата се козирка е на общинския служител Светозар Запрянов /Зарьо Скобата/, част от нея е отдадена под наем за павилион за скара-бира. Собственикът Запрянов потвърди по телефона, че разрешителното било издадено на негово име. Главният архитект Ивелин Недялков, обаче, си спомни че бил подписвал разрешително на фирмата на наемателя и ни препрати за справка в стая №17 А. Служителката, способна да отговори, се скри. Така официалното ни усилие да видим документа бе осуетено от чиновниците.

В крайна сметка се оказа, че не главният архитект лъже.

Наемателят на павилиона и козирката, Йордан Петров, показа разрешителното, което е издадено на неговата фирма „Палавници“ ЕООД /на снимката/.

Собственикът и градски скобаджия Запрянов подведе хората ни, а някой му съдейства да не стигнем до документите в чиновническите архиви.

Благодарим за съдействието на наемателя и за отзивчивостта да покаже публично разрешителното.

Свързана публикация:

Кой лъже в Общината – Архитекта или Скобаджията?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram