Школа „Арт линия“ представя своята изложба „Нашенци преди и сега“

 

Възпитаниците на Ваня Запрянова вече са готови за предстоящата изложба,  озаглавена „Нашенци преди и сега“, която ще бъде представена в Дома на хумора и сатирата в Габрово на 1.04.2015г., а  част от изложбата от 7-20.03.2015г. на витрината на Инфо-центъра в Казанлък ул.Искра4.
Вече цял месец малките художници от школа „Арт линия“ работят в своето ателие и рисуват копия по Чудомир. Една идея, която започна през 2010г., когато за първи път децата-художници застанаха пред оригиналите на нашия казанлъшки художник Чудомир. Появиха се и първите 25 рисунки копия-реплики по Чудомир. След 2 години колекцията от детски рисунки се обогати и за първи път изложбата „Нашенци преди и сега“ се представи в Чудомирови празници 2012, а след това през 2012-2013г. участва в проект „Докоснати от древността“.
Днес колекцията наброява повече от 80 рисунки, портрети и карикатури, изпълнени в техниките молив, туш и акварел .Една идея, която се превръща в проект за нов вид обучение и начин на възприятие, което ни доближава както до творчеството, така и до човека Чудомир.
Мечтата на ръководителя на школата Ваня Запрянова е изложбата да се превърне в пътуваща и наред с оригиналите на Чудомир да показва нашенците преди и сега и по света.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram