Царица Роза Павел Баня 2019г. е…

Павел Баня си има нова Царица на розата и минералната вода. Това е Габриела  Кънина. Тя е възпитаничка на Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ в град Казанлък. Габриела беше избрана с гласовете на публиката, като тя успя да събере най-много. Нейни подгласнички са Даниела Василева и Мартина Кушлева. Празникът е под патронажа на Кмета на общината Станимир Радевски, който поздрави всички участнички и постави короната на новата царица. В конкурса за красота на общината претендентките тази година бяха 10.

С избора на Царица Роза в Павел Баня се дава и началото на юбилейните 15-ти празници на „Розата и минералната вода“ в курортното селище. Утре празникът продължава от 19.00 часа с дефиле, песни и танци на участниците в Международния фолклорен фестивал. Самият концерт на участниците е половин час по-късно на Лятната сцена в Павел баня. В събота от 11 часа ще бъде открито и плувно лято 2019 с избор на Цар на минералната вода. От 18 часа на централния площад започва представянето на всички населени места от общината със своя бит, култура, традиционни ястия и занаяти, а от 20:30 започва концерт-спектакъл посветен на 30-годишнината на фолклорен ансамбъл „Детелини“. Преди това ще бъде открит паметник на основателя на формацията Недка Кавръкова и ще бъде почетена паметта й и делото й.

В неделния ден от 10,30 часа в розовите масиви край курортния град ще бъде пресъздаден ритуалът розобер с участието на различни фолклорни състави. Вечерта в неделя празниците ще бъдат закрити с концерти на участниците в Международния фолклорен фестивал, а от 20 часа започва и концерт на руския ансамбъл „Фантазия“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram