Турнирът „Дами на розата“ е на 13 януари

За пета година Волейболен клуб „Казанлък“ ще организира турнир с участието на деца от школата и по случай над 900 години от създаването на Ордена на рицарите-тамплиери. Ще участват 4 отбора на момичета, родени след 01.01.2007 година – този на домакините, „Локомотив“ София, „Славия“ София и „Марица“ Пловдив. Съорганизатори на турнира са Община Казанлък и Велик Приорат България, чрез Командерии “Свети Пророк Илия“, „Света София“, „Свети Иван Рилски“ и „Улпия“.

Турнирът е първо състезание за годината, провеждано в залата на казанлъчани, посочват от клуба с президент Милен Бъчваров. Именно той е в основата на провеждането му за поредна година. Първото издание се състоя през 2018 г.

ПРОГРАМА НА V-ТИ ЮБИЛЕЕН ВОЛЕЙБОЛЕН ТУРНИР „ДАМИ НА РОЗАТА’2024″:

13.01.2024 година /събота/

ПРОГРАМА:

МАЧ 1: 10.00 ч.   ВК „Казанлък“ – ВК „Марица“;

МАЧ 2: 11.00 ч.   ВК „Локомотив“  – ВК „Славия“;

ОТКРИВАНЕ НА ТУРНИРА – 13.00 ч.

МАЧ 3: 14.00 ч. ВК „Марица“- ВК „Славия“;

МАЧ 4:15.00 ч. ВК „Локомотив“- ВК „Марица“;

МАЧ 5: 16.00 ч. ВК „Казанлък“- ВК „Локомотив“;

МАЧ 6: 17.00 ч. ВК „Славия“ – ВК „Казанлък“;

РЕГЛАМЕНТ:  чрез блиц турнир -„всеки срещу всеки“, 2 от 3 гейма – тайбрек до 15 точки.

20.30 ч. /ориентировъчно/ тържествена агапа, награждаване на победителите и закриване на турнира.

Според доброволния етичен кодекс на участниците в рицарския волейболен турнир, “Дамите на розата“, като бъдещи морални „стълбове“ на нашето общество, трябва да се стремят да бъдат честни и почтени, да обичат противника си така, както обичат себе си, и да не го приемат за враг, а само като противник в спорта. Да имат спортсменско поведение, за самоуважение и уважение към съотборниците и противника си, да се отнасят с другите така, както биха искали да се отнасят с тях, да разбират отговорността за работа в екип.

Да са един отбор, едно семейство, да не позволяват личните амбиции и интереси да пречат на отборния дух, етика, възпитание и морал.

Да подпомагат своите по-слаби и начинаещи съотборници с цел тяхното израстване, да търсят истината, а не славата, повече честта, а не почестите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram