Специализирана полицейска операция „Малкия Мук” залови трима търговци и микробус с цигари без бандерол

„Операцията е реализирана от ГДБОП и регионалните дирекции на МВР във Велико Търново, Русе, Плевен и Стара Загора. Целта на операцията е предотвратяване на незаконната търговия с цигари без бандерол.” – заяви министър Цветан Цветанов.

Министърът на вътрешните работи уточни, че задържаните са Румен от Стара Загора, известен с прякора Малкия Мук, на 43 години, криминално проявен, регистриран за организиране на престъпна група за изнудване и рекет, трафик на крадени автомобили, търговия с алкохол без бандерол. Заедно с Малкия Мук са задържани 45-годишният Янчо от Стара Загора и 51-годишният Васил от София.
„Групата е наблюдавана от МВР през последните месеци и е задържана в момент на извършване на сделка със 100 мастербокса цигари без бандерол, марка „Велвет” във Велико Търново. Цигарите са били доставени в Бяла в микробус „Мерцедес”, управляван от Милен, 30-годишен гражданин на Велико Търново. Предаването на парите, 100 000 лева, при което извършителите са задържани, е извършено във Велико Търново.”
Процесуално-следствените действия на територията на Велико Търново, Стара Загора, Русе и Плевен продължават.


Румен – Малкият Мук нашумява с ареста си през септември 2009 г. На 14 септември 2009 г., седмица след отстраняването на директора на РДВР – Стара Загора Тончо Михайлов, започва разследване срещу Румен и трима служители на МВР. Тримата полицаи са спрягани като лична охрана на Малкия Мук и са изпълнявали задачи за събиране на пари от некоректни длъжници. През октомври 2009 г. от склад на Малкия Мук в Стара Загора са иззети 6 000 бутилки с над 100 вида алкохол без бандерол или с изтекъл срок на годност. Тогава вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че „лицето има съпричастност към приятелските отношения с бившия директор на ОД на МВР”. През 2001 г. Малкият Мук е съпричастен с Варненския канал за крадени луксозни автомобили, разбит от МВР, по времето когато главен секретар на министерството бе генерал Бойко Борисов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram