РИК не позволи изнесени пунктове в деня на избора извън Стара Загора

РИК Стара Загора не разреши да има изнесени пунктове за парламентарните избори на 04.04.2021 г. относно приема на изборните книжа. Решението беше оповестено след заседанието днес във връзка с постъпили писма от кметове на общини.

От Районната избирателна комисия отговарят, че евентуалното обособяване на изнесен пункт в друго населено място, различно от гр. Стара Загора, би направило невъзможно спазването на квотния принцип на членовете на РИК, както и законосъобразното приемане на решенията на РИК за същия период.

РИК Стара Загора не предвижда обособяването на изнесен пункт в деня на избора в друг град на територията на 27-ми многомандатен избирателен район, различен от областния център – гр. Стара Загора.

Определени са и помещенията за прием на СИК в изборния ден. Във фоайето, на ет.1 в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, бул. „Руски“ № 44, ще бъдат създадени необходимите условия за престоя на членовете на СИК, които предават протоколите в Районна избирателна комисия. В Зала „Захарий Княжески“, находяща се в Регионалната библиотека, ведно със сервизните помещения към нея, ще бъдат настанени изчислителният пункт на преброителя – 19 броя работни места – оператори, 2 бр. отговорник; 2 бр. администратор и 1 ръководител областно оперативно бюро; членовете на РИК – 16 броя работни места и места за настаняване застъпници, наблюдатели, представители на политически партии, представители на СМО и др.
Чувалите с бюлетините, канцеларски материали и копирните устройства ще се предават в административната сграда на съответната община.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram