РДПБЗН – Стара Загора с победител от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината 2014”

На 06.02.2015г. в Зала 6 на НДК се проведе националният заключителен етап от ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината 2014”. Най-добрите пожарникари и спасители получиха признание от ръководството на МВР и от колегите си. На церемонията присъстваха заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заместник-министърът Красимир Ципов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-главният секретар Георги Костов, началникът на отбраната и други официални гости.

От РДПБЗН – Стара Загора за участие в конкурса бяха номинирани: Иван Пейчев Иванов, Тодор Ангелов Маджаров и Галин Тодоров Кънчев.

За победител от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”, подраздел за държавни служители на младши изпълнителски длъжности, беше отличен Тодор Ангелов Маджаров – началник дежурна смяна в група „Пожарогасителна и спасителна дейност” при РСПБЗН – Стара Загора. Той беше награден от главния секретар на МВР.

 

Тодор Маджаров участва при ликвидирането на десетки сложни пожари и последици от наводнения и отлично борави с въжени и спасителни съоръжения. През септември миналата година помага при ограничаване на щетите от наводненията в малките населени места в общината и последвалото възстановяване. По време на бедствието извършва евакуация на застрашени хора и осъществява спасителни действия при високи води. Около 5 часа сутринта на 6-ти септември възниква критична ситуация в с. Михайлово, общ. Стара Загора. Екипът на Тодор Маджаров пристига пръв на мястото. С риск за живота си той влиза в ледената вода и плувайки достига до къщата на 93-годишна трудноподвижна жена. Действа бързо и адекватно, като успява да спаси бедстващата и да я транспортира до екип на ЦСМП.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram