ОУ „Г. Кирков“ и Хуманитарна гимназия класираха отборите си по баскетбол за областните ученически игри

В Община Казанлък приключиха ученическите игри по баскетбол за момичета и момчета 5-7 клас. Първи станаха ясни победителите в състезанието при момичетата . Купата в надпреварата и правото да представя Община Казанлък на областните ученически игри напролет получи тимът на от ОУ „Георги Кирков“, след драматичен мач с ОУ „Никола Вапцаров“, завършил при резултат 16-14 точки. На трето място се класираха възпитаничките на ОУ „Христо Ботев“ – с. Енина. Община Казанлък връчи награди на победителите – купа, топки и грамоти за доброто им представяне.

Първенец при момчета е отборът на Хуманитарната гимназия. Втори останаха момчетата на ОУ „Г. Кирков”, а трети- на ОУ „Св. Паисий Хилендарски”. Четвърти са ПМГ „Н. Обрешков”, следвани от училището в с. Енина. По три победи имат в актива си победителите от Хуманитарната гимназия, които продължават в следващия етап на ученическите игри.

През следващата седмица ще бъдат организирани състезанията за учениците 8-10 клас. Отборите на юношите са от СОУ „Екзарх Антим І”, ПМГ, ПГ транспорт и транспортен мениджмънт, Художествена гимназия, ПГ „Ив. Хаджиенов” и ОУ „Н. Вапцаров”. Само два девическите състава ще спорят за място на областните игри – на ПГЛПТ и ПМГ „Н. Обрешков”.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram