Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране

IV-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране ще се проведе на 26 април от 09.30 ч. до 19.00 ч. в сградата на Държавната опера. Тридесет и три участници в изложението, от които 21 училища, 4 колежа и представители на работодателите, ще имат възможност да се представят и рекламират чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други.

За първа година ще участват и водещи фирми в Стара Загора, готови да сътрудничат на професионалното образование. Акцент ще бъде пилотното въвеждане на дуално обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство.

Инициативата има за цел да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните учебни заведения в Област Стара Загора. Професионални гимназии и колежи от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня и Николаево ще представят по време на изложението своите учебни заведения чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали. По време на форума работодатели, представители на бизнеса и ученици ще се срещнат, за да си сътрудничат и да бъдат ефективни партньори в професионалното образование и обучение.

Събитието се организира от Община Стара Загора и Регионалния инспекторат по образованието .

Организаторите очакват IV-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора да бъде посетена от около 1 500 ученици, техните родители и граждани.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram