Областна администрация Стара Загора за поредна година се включи активно в кампанията „Да изчистим България за един ден”

Областна администрация Стара Загора за поредна година се включи активно в кампанията „Да изчистим България за един ден”.  Областният управител Живка Аладжова, нейните заместници – Теодора Иванова и д-р Тунджай Йозтюрк, главният секретар Татяна Кирилова и над 20 служители на ведомството почистиха замърсени кътчета в парк „Аязмото” – две от алеите до кортовете за бадминтон, както и района около спортните съоражения и залата с огледалата. „Като гражданин за мен е важно днес да съм тук и да се включа в тази инициатива. Не бива подобни акции да са инциденти, но това зависи изцяло от всички нас. Важно е да пазим природата чиста, както пазим домовете – през цялата година. Надявам се да бъдем все по-отговорни и да изхвърляме боклуците на регламентираните за това места. Радвам се, че има сериозна активност в цялата област и че хората откликнаха на призива на организаторите на националната кампания, чийто партньор е Областна администрация Стара Загора”, каза Живка Аладжова.

От сутринта във всички населени места в 11-те общини на територията на Област Стара Загора над 7400 служители на държавни институции, общински ръководства, представители на НПО и граждански организации, ученици и преподаватели и много доброволци чистят замърсени терени както в населените места, така и нерегламентирани сметища  извън тях.

Областна администрация обобщава данните за активността по време на кампанията и изпраща периодично резултатите до организаторите от БТВ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram