НЧ „Искра-1860” бе домакин на Общото събрание на Асоциация „Съвременни читалища”

На 22 и 23 април в НЧ „Искра-1860” се проведе годишното Общо отчетно събрание на Асоциация „Съвременни читалища”. На заседанието бяха разгледани Отчетния доклад за дейността през 2014г , бе приет Финансовия отчет и Плана за дейност на Асоциацията за 2015 год.

2014 бе определена като изключително успешна година за Асоциацията. Като едно от добрите  постижения безспорно е приключилото обучението на библиотечните работници и високия им успех на положените изпити. През 2014г. Асоциацията е затвърдила позициите си и е създала много нови партньорства с  обществени организации от страната и чужбина.

Основните направления за работа на Асоциацията през настоящата година ще бъдат постигането на информационно, технологично и комуникационно равенство между читалищата от различните райони в страната; осигуряване на правото на професионално образование и обучение на гражданите; утвърждаване на положителен имидж на българското читалище; увеличаване на обществената значимост на читалищата като фактор за местно културно, образователно и информационно развитие.

По време на срещата се проведе  обучение на тема „Уебинарите – средство за провеждане на онлайн обучения” за персонала на читалищата-членове. Бе избрана и първата тема за обучение – „Маркетинг на културен продукт”.

НЧ „Искра-1860” презентира своите колективи, дейност, постижения и история, като част от презентацията бе и празничната програма  на Вокална студия „Искрица”, Школата по спортни танци и Детската театрална школа, която бе посрещната с много овации и радост.

Председателят на Асоциация „Съвременни читалища” инж. Георги Петров сподели с домакините: „Щастлив съм, че бяхме тук и имахме възможност да се докосна до таланта на вашите деца и техните преподаватели.Това, което видях е на изключително професионално ниво!”


НЧ „Искра-1860”

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram