На местните избори всички села в казанлъшко ще избират кметове

 

Селата Средногорово, Горно Изворово и Голямо Дряново вече ще имат кметове, които хората ще си избират сами, няма населено място в общината, където да назначават наместници.

С Указ №162 на Президента на Република България са насрочени общи избори за общински съветници и кметове на 25 октомври 2015 г.

С направените изменения в Изборния кодекс и Закона за административно-териториалното устройство на Република България населените места, които към датата на обнародване на указа на Президента имат население над 100 души, придобиват статут на кметство по силата на закона и в тях се произвеждат избори за кметове на кметства едновременно с произвеждането на общи избори за общински съветници и за кметове.

В този в смисъл в населените места на територията на община Казанлък, които до момента са кметски наместничества и имат население над 100 души, на 25 октомври 2015 г. ще се произвеждат избори за кметове на кметства едновременно с произвеждането на общи избори за общински съветници и за кметове. За община Казанлък това са:

  • с. Горно Изворово
  • с. Голямо Дряново
  • с. Средногорово

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram