Момичета до 13 години на ВК „Казанлък“ започват финалните си мачове утре

18 отбора започват битката за титлата през този сезон на финалите при 13-годишните момичета. Финалната фаза от Държавното първенство за тази възраст започва на 14 юни (събота), като ще се проведе край Варна. Домакин на големия турнир ще бъде спортния комплекс „Спортпалас“, като ще се играе едновременно на две игрища.
За първи път толкова много отбори ще се борят за златото, като до миналата година те бяха едва дванадесет. С цел обаче да се даде възможност за изява на повече клубове от страната от БФВ увеличиха бройката на 18 участника, като от всеки регион у нас се класираха по три тима.
18-те участника са разделени в три групи, съответно А, Б и В, всяка от тях с по 6 отбора.
Казанлъшките момичета са в група В с отборите на „Велбъжд“, „Омуртаг“, „Хебър“, „Ботев“ и „Локомотив 1929“. Първият им мач е утре от 10:00 с момичетата на „Хебър“ Пазарджик.
Регламентът предвижда в отделните потоци да се играе всеки срещу всеки, като първите два състава в класирането от всяка група продължават напред и се класират за финална шестица – Суперфинал. Останалите отбори отпадат от па-нататъшна надпревара и заемат своето място в крайното класиране по постигнати резултати и коефицент.
Финалната фаза – Суперфинал, която ще излъчи шампионът е също на „Спортпалас“, като така цялата надпревара ще е на едно място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram