Министерство на отбраната на Русия: Руски военни лекари започнаха да оказват помощ на жителите на Изюм

МОСКВА, 7 април. /ТАСС/. Руските военни започнаха да оказват медицинска помощ на цивилни в град Изюм, пациентите с хронични заболявания и тежки патологии се евакуират в Русия за лечение. Това съобщиха в четвъртък от Министерството на отбраната на Руската федерация.

„Военни специалисти от медицинската служба, заедно с разузнавачи, се придвижват с колите си към жилищните райони на град Изюм, които бяха подложени на артилерийски обстрел от украински националисти и части на въоръжените сили на Украйна, и евакуират ранените жители. в полева болница за оказване на необходимата медицинска помощ, включително сложни операции“, казаха от ведомството.

Те отбелязаха, че руските военни евакуират и жителите на Изюм в Русия, на които не може да бъде оказана медицинска помощ на място.

Министерството на отбраната отбеляза, че след напускането на въоръжените сили на Украйна от позициите си местните жители започнаха да се обръщат към военни лекари от Западния военен окръг за медицинска помощ. По-специално, през последните 24 часа две семейства със захарен диабет и сърдечни проблеми бяха откарани в Русия с хеликоптер на линейка за по-нататъшно лечение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram