Мемориал „Цветанка Христова” за пети път

Борис Керанов от Клуба по лека атлетика“Цветанка Христова“ спечели трофея от поредния паметен турнир за Цветанка. Възпитаникът на Светла Миткова „хвърли“ диска на 43,18 метра и взе златен медал, грамота, предметни и парични награди и купа от общо 20 състезатели в София. „За трета поредна година отличието ще отпътува за Казанлък. Бе адска жега и трудно минава подобно състезание. Доволен и радостен съм“, сподели Керанов. Само на сантиметър от бронза бе Деница Карамфилова – 4-та при момичетата на диск.
Близо 1000 атлети от цялата страна се включиха в състезанието за момичета и момчета, юноши и девойки. Традиционно в турнира беше включена една дисциплина за жени – мятане на диск, дисциплината, в която легендарната Цветанка Христова е носила редица успехи на родната атлетика.
Над 56 клуба от 28 града имаха свои представители на състезанието, което за пета поредна година се организира от БФЛА, клуб „Юниверсал“ и АК „Павел Павлов“.
Подрастващите взеха участие в 20 дисциплини. Атлетическият мениджър и председател на врачанския АК „Павел Павлов“ Георги Павлов осигури наградния фонд за призьорите при юношите, девойките и жените. „Интересът за турнира бе огромен“, каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. „Този турнир спомага да не забравяме името на големите ни спортисти. Титулуваната Цветанка Христова отдаваше всичко за леката атлетика и беше образец за скромност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram