Кметът на Мъглиж апелира и се надява в общината да има нов филиал за спешна помощ

Кметът на Мъглиж д-р Душо Гавазов изрази недоволството на местната общност от факта, че все още не е започнало строителството на нов филиал за спешна помощ. По време на отчета си за първата му година управление той каза, че в Мъглиж няма общинска болница, има 8 общопрактикуващи лекари, на чиято отговорност са не само пациентите с коронавирус, на и здравно неосигурените, тъй като спешната помощ не е на ниво.

 „Преди 3-4 години трябваше да бъде изграден нов филиал на ЦСМП. С любезното съдействие на ОбС, без оглед на опозиция и управляващи – абсолютно всички гласуваха единодушно предложението на тогавашния кмет на общината Господин Господинов, лека му пръст, да се предостави на Министерството на здравеопазването терен и отстъпено право на строеж, в което да се ситуира този филиал.

В продължение на 5 г. разрешението за строеж изтече. Единственото, което се случи, беше да се сложат няколко предпазни пана, които събирахме след капризите на времето и бурни ветрове. След като се чухме с представителите на МЗ, бяхме помолени да гласуваме ново отстъпено право на строеж. От 5-6 месеца  вече са махнати предпазните заграждения. Оттук призовавам, апелирам и се надявам община Мъглиж да има нов филиал за спешна помощ, каквито са договореностите на държавата за реконструкция на спешната помощ, а има общини, които са вече готови“, посочи кметът.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram