Затварят прохода Шипка в събота за честванията на върха

Във връзка с провеждане на Националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея се преустановява движението на транзитно преминаващите МПС през прохода Шипка (с изключение на междуградския автобусен транспорт и организирания за събитието личен и обществен транспорт) по път 1-5 /Е-85/ Габрово – вр. Шипка и в двете посоки от км 155+197 до км 183+100 за времето от 08:00 часа до 20:00 часа на 24 август 2019 г.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната иобратно, ще се пренасочи основно към проход „Хаинбоаз“ (път 11-55), както следва:

  • посока „север-юг”: Русе – Велико Търново – Дебелец – проход „Хаинбоаз” – Гурково – (Казанлък. Стара Загора, Бургас);
  • посока „юг-север”: Гурково – проход „Хаинбоаз” – Дебелец – (Велико Търново, Русе)

Местното движение и идващите от запад МПС ще бъдат пренасочени по път III552 по маршрута: Габрово – Трявна – с.Белица – с. Вонеща вода – проход Хаинбоаз по път Н-55 и обратно.

За област Стара Загора: За времетраенето на забраната движението на МПС да се пренасочи към прохода „Република“ по следния маршрут: път 1-6 Калофер-Казанлък-път II- 55 Гурково-Велико Търново /проход „Република“/ и обратно, като пренасочването да става от пътен възел „Мъглиж” /път 1-5 с път 1-6/.

През прохода „Шипка” ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на мероприятието, както и организиран междуградски автобусен транспорт.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram