Девическите националки от „Казанлък“ се вписаха в статистиката за успехи на годината

Ново признание получава волейболната школа на Казанлък, която „захранва“ с таланти националните гарнитури.

Успешното представяне на девойките до 18 години на Европейското първенство в Холандия бе отбелязано от БФВ сред постиженията на годината за националните състави.

Младите ни волейболистки, водени от Страхил Балов, преминаха успешно през квалификацията в София през януари, като я спечелиха с три победи от три мача. Така те направиха отличен старт за годината и се класираха за Шампионата на Стария континент. За съжаление, в груповата фаза родните представителки не успяха да излязат извън потока, но самото участие на Евроволей е безпорен успех за тях и родния спорт.

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 години завърши на пето място в предварителна група 1 на Eвропейското първенство в Холандия.

В треньорския щаб, освен Балов, бe настоящият наставник на младите ни надежди – Диян Боюклиев, както и кондиционният треньор Владислав Ганчев. Мария Кривошийска, Елизабет Георгиева и Пламена Кораменова представиха успешно клуба от зала „Багира“ по пътя към европейския форум.

Годината бе успешна и за останалите отбори на подрастващите, като България класира всичките си гарнитури на Европейски първенства. Нашата страна спечели исторически бронз на първото по рода си Европейско първенство за девойки под 16 години в София и четвърто място на първия Евроволей за юноши под 17 години в Унгария и Словакия.

От три участия на Балканиади, два български отбора при юношите и девойките триумфираха с балканската титла, а третото участие завърши със сребърни отличия.

Исторически успех и за националния тим за жените до 23 години, с казанлъчанката Елица Баракова, който спечели бронзовите медали от Световното първенство в Словения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram