Гимхана в Казанлък

От Велико Търново през почивните дни беше даден старт на новия състезателен сезон в автомобилния спорт у нас. Между това начало и предстоящите първи състезания от планинския шампионат, местният „Ефко Рейсинг” организира Гимхана Казанлък. За първи път града на розите приема автомобилно
състезание по майсторско шофиране с участието на пилоти мъже и жени от цялата страна. До този момент пилотите на автомобилния спортен клуб направиха първите си участия в националните шампионати ралиспринт и на затворен маршрут.
В очакване на неделята, 11 май, когато автомобилното градче по пътя за Енина ще събере почитателите на майсторското шофиране, продължават приготовленията за първото по рода си състезание, в което ще участват близо 30 пилота.
16 мъже и 11 дами са заявили участие за Гимхана Казанлък. Сред тях двете вечни конкурентки в състезанията – Констанца Томова от „Ефко Рейсинг“, която е многократен лидер в женския шампионат и част от единствения български екипаж, заедно с Тихомир Златков, еропейски рали
шампиони от 1994 година, и Мануела Костадинова – състезател на софийския АСК „Стайков Рейсинг”. Участниците в казанлъшкото състезание ще трябва да преминат през три различни схеми  етапи на състезанието преди да бъдат излъчени победителите при мъже и жени индивидуално, в отборното класиране и по класове.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram