Волейболен турнир в Казанлък за девойки до 15 години

В края на седмицата Казанлък ще бъде домакин на 25 волейболни мача, които ще бъдат изиграни по време на първия турнир от новото първенство за регион „Странджа“ при девойките до 15 години. Домакин на събитието на 2, 3 и 4 ноември е Община Казанлък. Срещите, в които участват 10 отбора, ще се играят в зала „Багира Арсенал“. Стартът на турнира ще бъде даден в петък от 12 часа.

10-те участващи отбора са „Царево“, „ Бургас 2009″, „Тунджа“ Ямбол, „Сливен“, „Стогос“ Нова Загора, „Яворов“ Чирпан, „Берое“ Стара Загора“, „Раковски“ Димитровград, „Средец“ и „Казанлък Волей“.

Припомняме ви, че състезателките от Казанлък станаха вицешампионки в първенството за 2011/2012г. Спечелването на медали е и цел за възпитаничките на Лариса Китипова в новия шампионат.

В петък е и решителният мач на жените на „Казанлък волей“ срещу състава на ЦСКА, който е домакин на срещата.

Междувременно, юношите младша възраст на клуба стартираха успешно в регионалния есенен турнир в Кърджали с 4 победи и една загуба. С по 3:0 гейма казанлъчани, водени от треньорите Кръстьо Кръстев и Теодор Генев, победиха съставите на „Лукойл“, „Царево“ Раковски и Приморско. Отстъпиха единствено пред домакините от „Арда“ Кърджали с 3:0 гейма. Преди следващия турнир за тази възраст напролет, „Арда“ оглавяват класирането в групата, следвани от юношите на „Казанлък волей“.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram