БСП лява България организира дарителска акция за възстановяването на ПМГ „Н. Обрешков”

Дарителска акция за набиране на средства за възстановяването на разрушената сграда на ПМГ „Никола Обрешков” – Казанлък провежда БСП лява България. В рамките на три дни на площад „Севтополис“ ще работи щанд, от който всеки може да са закупи ученическа тетрадка, с което ще дари един лев. Кутията, в която всеки купил тетрадка  дарява  своето левче, бе запечатана в присъствието на нотариус. Инициативата е по идея на кандидата за кмет Николай Терзиев и БСП лява България и предизвика огромен интерес сред жителите на града.

„Политиката днес ще бъде изтикана в ъгъла. Тук под тази шатра няма място за политика. Тук има място само и единствено за обединение в името на една добра кауза. Днес и през идните два дни всеки един от вас, всеки един казанлъчанин, който има или ще има и сам той е бил ученик в това елитно училище ще може да даде своята скромна лепта, за да може отново да възстановим сградата на това училище, което е носило, носи и продължава да носи славата не само на града ни, а и на нашите чудесни ученици и хората, които работят там”, заяви пред присъстващите при откриването на щанда кандидатът за кмет Николай Терзиев. Той подчерта още: „С покупката на една тетрадка, всеки един от вас е купил тухла от новата сграда на това учиище или парче стомана, което ще влезе в здравите й основи. Вие купувате ден, миг,  може би век от бъдещето  на Казанък, защото бъдещето са нашите деца и ние сме длъжни да им създадем всички необходими условия, за да учат”.

На откриването на щанда присъства и помощник директорът на ПМГ Христо Лесов и председателят на училищното настоятелство.

С каузата за възстановяването на сградата на ПМГ „Никола Обрешков” Столетницата продължава с нетрадиционната си предизборна кампания, която протича под мотото „Направи добро и предай нататък“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram