Бившето помощно училище “ Димитър Андреев“ ще става Център за обществена подкрепа на деца и семейства

Днес бе подписан договор между кмета на община Казанлък Галина Стоянова и областния управител на област Стара Загора Недялко Недялков, съгласно който държавата прехвърля безвъзмездно на Община Казанлък собствеността върху застроен урегулиран поземлен имот, намиращ се в кв. 43 по плана на град Казанлък. Имотът е с обща площ 9220 кв.м заедно с построените в него сгради. Това е бившето училище „Димитър Андреев“ в града на розите.

Договорът бе подписан от двете страни, след като Министерският съвет излезе с Решение № 441 от 1 юни 2012 г. за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот – частна държавна собственост на община Казанлък.

Кметът на Галина Стоянова специално благодари на областния управител Недялко Недялков за бързото решаване на този въпрос. В началото на годината кметът на община Казанлък внася предложение до ОбС за безвъзмездно придобиване право на собственост върху имота – държавна частна собственост. Със свое Решение № 33 Общинският съвет дава съгласието си за това и упълномощава кмета да предприеме всички последващи действия. Въпросът е своевременно придвижен от Областна администрация-Стара Загора, в резултат на което днес бе подписан договорът, а Община Казанлък вече може да стопанисва имота.

Така на мястото на бившето училище „Димитър Андреев“ ще бъде изграден Център за обществена подкрепа на деца и семейства. Създаването на такъв център в Казанлък е заложено в Областната стратегия за развитието на социалните услуги, а бившето училище, разполагащо с добра сградна база и обширен двор, е особено подходящо за тази цел, коментираха кметът Галина Стоянова и областният управител Недяло Недялков. Центърът е особено необходим за деца и семейства от различни рискови групи, защото той ще предоставя комплекс от социални услуги за приемни семейства, за деца, настанени в такива семейства, за пострадали от домашно насилие и др., сподели и председателят на сдружението „Бъдеще за децата с увреждания“ Мария Гинева.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram