Баскетболен турнир в Казанлък, отборът ни се класира втори

Момчетата до 16 години на БК „Розова долина“ Казанлък останаха втори в крайното класиране след провелия се втори кръг на турнира на регион „Родопи“, група Б, в неделя, 11 февруари. В турнира, на който бе домакин спортната зала „Севтополис“, младите „рози“ победиха баскетболистите от града на тепетата с 61:56, но загубиха от „Сливен баскет“ с разлика от 43 точки (87:44). В крайното класиране съставът на Сливен е първи, следван от „Розова долина“ и „Пловдив баскетбол“.

Ден по-рано, в 10 кръг на първенството за юношите старша възраст, възпитаниците на Николай Тенев записаха успех над БК „Светкавица“ Търговище с 81:75 (11:20, 39:40, 57:59 и 81:75).  Казанлъчани обаче са на 8-мо, последно място във временното класиране за пролетния полусезон. До финала на шампионата остават още 4 кръга. На 15 февруари „розите“ гостуват в Шумен на втория във временното класиране.

Старши-треньорът Николай Тенев се надява възпитаниците му да подобрят играта в бъдеще. „Това е първата им победа за пролетния полусезон в този група. Момчетата осъзнават много добре потенциала, който имат и ще излезем от тази дупка. Не трябва да забравяме, че това е първа година на нашия отбор в Старша възраст, където срещаме отбори с голяма възрастова разлика, защото повечето отбори са в горната граница на юношите, а ние сме в съвсем в началото и мисля, че това е основание за оптимизъм.“, заявява наставникът.

 

Снимки: Иван Бонев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram