Отказаха на софийска фирма да строи СПА комплекс в Овощник

Общинските съветници на Казанлък се най-вероятно се усъмниха, че софийска фирма иска да закупи на безценица земи. Те  отказаха  на строително-инвестиционната компания „ЖСК БИЛД“ ЕООД, София, възможността да изгради ваканционно селище и лечебно-възстановителен комплекс в кв. „Казанлъшките минерални бани“ до Овощник.  Според водещите комисии в местния парламент и становище на юриста фирмата настоява за преференциално закупуване на   общински имоти, което е възможно при условие, че има сертификат за инвеститор клас А, който не разполага на този етап. Неофициално, бе коментирано, че вероятно основната причина за отказ е недостатъчно добри отзиви за компанията.

За реализацията на СПА проекта, дружеството желае закупуване на три неурегулирани поземлени имота с обща площ 16 326 кв. м., собственост на Община Казанлък.  Планираната инвестицията е 2 100 000 лв. Първата копка на комплекса се предвиждаше да стартира през 2016 г.
„“ЖСК БИЛД“ ЕООД кандидатства пред Българската агенция за инвестиции за издаване на сертификат за инвестиция клас А. По този начин фирмата ще има право да придобие общинските терени без търг, ще ползва съкратени срокове за административно обслужване при одобрение на инвестиционния проект и издаване на разрешение за строеж, както и ползване на концесия за минералната вода.“ Пишат специализирани в строителството сайтове.

Намеренията на дружеството са върху общинските терени да изгради хотелска част с капацитет 100-150 човека, медицински зали, басейн, фитнес, ресторант и обслужващи помещения с разгъната застроена площ около 3500 кв. м. Целта е да се развие рехабилитационна дейност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram