Общинари ползват бюст на Ботев за закачалка

Странен израз на патриотизъм изразяват общински служители.

Бюст на Христо Ботев е окичен с метални скоби и предмети и се ползва, по скоро като закачалка. Над него е подпрян портрет на Елин Пелин.  

Гледката се наблюдава в двор на имот общинска собственост на ул. „Шипченска Епопея“ 21, който се ползва от общински служители от предприятието „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“.

Похвално е, че бюстът на автора на безсмъртните строфи „Жив е той, жив е“ е спасен незнайно от къде, но е притеснително отношението към него.IMG_2776 IMG_2775 IMG_2773

Най-малкото можеше да бъде дарен на училището в Енина, което носи името на Христо Ботев или на читалището в казанлъшкото село Розово, което също носи името на поета и революционер Христо Ботев.

По време на днешното заседание на общинския съвет, сградата бе актувана от публична общинска собственост в частна, което по традиция е стъпка за продажба на имота, нещо, което не бе обявено на този етап.

Стари казанлъчани изразиха предположение, че бюстът е бил използван за отливката на паметник на Христо Ботев, който преди години стоеше в парк „Розариум“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram