На Коледния бал на Ротари: Икона от Света гора в помощ на казанлъшките деца

Светинята с образа на св.Георги, донесена от Атон, бе само един от предметите, дарени от местни ротарианци за търга, който се проведе на традиционния Коледен благотворителен бал на Ротари клуб в Казанлък. С наддаването по стар обичай бяха събрани пари за подпомагане изявите у нас и в чужбина на даровити казанлъшки деца.

12 000 лева бе чистият принос от петъчната вечер, средствата бяха прибавени към фонда, който от години Ротари клуб поддържа и помага на талантливи подрастващи. На търга бяха разиграни питиета от времето на соца – бутилка водка от забравената, но някога много популярна марка „Царевец“, нашенска мастика –връстник на руската напитка, бяха предложени и класни марки вино, едно от тях от реколта 1996г.

Суичер на „Ферари“ – единственият такъв у нас, картина от плъст, алманах на българския приорат на рицарите-тамплиери и гастрономически шедьоври бяха сред останалите изкушения, предложени за наддаване.

Отново дамите от Иннър уил клуб подредиха кулинарен и сувенирен щандове, чиито постъпления също бяха предназначени за фонда за децата-таланти на Казанлък. Обичайната томбола добави още към паричния актив, който за 21 години съществуване на Ротари клуб – Казанлък е събрал общо повече от 100 000 лева.

Казанлъшкият клуб е един от 90-те в България. Ротарианците у нас са около 2 000 души и са част от над 1 200 000 клубни членове по света.

През изминалата година местните ротари-членове спечелиха грант от едноименната фондация за закупуването на кувьоз.

Продължава и кампанията, инициирана от местния Ротари клуб за доставяне на апаратура за новородени, като всеки пожелал да се включи може да изпрати sms с текст: „DMS NEO“ на номер 17 777 към всички мобилни оператори. Цената на един sms е 1 ле, а кампанията продължава до 1 юни догодина.

И тази година имаше финансов жест от Ротари клуб „Берое“ от Стара Загора, председателстван от Георги Добрев.

Артистичен принос към вечерта направиха клавирният виртуоз Виктор Владков, завладял не една местна и международна сцени, Фая Гератлиева – един малък сторитейлър, автор и сладкодумен разказвач на истории и гостите от трио „Сопрано“.

Домакини на благотворителния бал в ресторант „Казанлък“ в петъчната вечер бяха президентите на Ротари клуб в Казанлък Веселин Колев и на Иннър уил – Дарина Иванова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram