Арестуваха военен за смъртта на жената край Копринка

В резултат на извършен оглед на местопроизшествието край отбивката за казанлъшкото село Копринка по пътя Бургас-София, където на 6 декември беше открито мъртвото тяло на 80-годишна жена от селото, е задържан военнослужещ, съобщиха от ОД на МВР в Стара Загора.

В присъствието на съдебен лекар по трупа са установени травматични увреждания. След изготвена съдебно – медицинска експертиза е установено, че причината за смъртта е в резултат на ПТП, причинено от неизвестен извършител.

По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.3 от НК.

От проведените оперативно – издирвателни мероприятия и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е 42-годишният С.С., военнослужещ от гр.Сливен, който на 02.12.2016г., около 17.30ч., при управление на л.а.”Пежо 307” нарушил правилника за движение и предизвикал ПТП, в резултат на което причинил смъртта на 80-годишната жена.

Досъдебното производство е докладвано на Окръжна прокуратура – Стара Загора и е изпратено във ВОП – Пловдив. На 08.12.2016г. С.С. е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на ВОП – Пловдив му е наложена МН „Задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram