Капитан III ранг Стоян Петров: „Корабът не трябва да потъва дори само заради екипажа!“ /видео/

Капитан III ранг о.р. Стоян Петров – кандидатът за кмет на Община Казанлък, е работил като инженер по корабни системи и механизми на кораби, превозващи специални товари на далечно плаване през 90-те години.

Инженерът е управлявал екипи, отговорни за превоза на фините товари.

„1 градус температура на кораба в повече или по-малко, може да създаде технически прецедент, който да доведе до непоправимото, както за плавателния съд, за екипажа му, за околната среда и други материални и човешки щети“, коментира инж. Петров.

„Нямам нито една неуспешно изпълнена мисия във флота“, гордее се кандидатът за кмет на Община Казанлък, издигнат от БСП за България – безпартийният инж. Стоян Петров

Две генерации от военно-морските сили на държавата могат да се срещнат дори в Крънската курия. Капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров и негови млади колеги от флота си отдадоха чест на Втория национален събор на запасаното войнство.

Под знамето на героичния 23 ПШП, показано за първи път пред публика, капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров обмени мисли със млади офицери от военно-морските сили на републиката. На срещата на запасното войнство, чийто член е Стоян Петров, капитанът показа на семейството си в сета на флота изложените корабни модели и разказа на 7-годишния си син на какъв кораб е служил. Първокласникът Алек бе впечатлен от водолазните костюми и най-актуалното оборудване.

Военните ордени и униформи, старото оръжие, ретро радиостанция и амуниции станаха повод за спомени от времето, в което Капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров прекарва във военноморския флот като инженер по корабни машини и механизми. Той е работил пет години на морски съдове, превозващи по целия свят специални товари.

Най-важният урок за малкия Алек от баща му беше златното правило на морските капитани: „Корабът не трябва да потъва дори само заради екипажа!“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram