Ради Милев завърши втори в Софийския маратон при над 60-годишните

В завършилия преди дни маратона на София, който тази година освен Държавен шампионат, за първи път в своята история бе и Балкански шампионат, участваха рекорден брой участници – близо 3000 човека, от които около 500 бягаха класическата дистанция – 42 195 метра.

В маратона участва и Ради Милев от клуб по лека атлетика “Цветанка Христова”.

Ради финишира втори от българите в групата над 60 години. В тази група завършиха общо 25 участника от 9 държави.

Ради е най-възрастният от завършилите  Държавния шампионат по маратон за 2016 год. и един от най-възрастните завършили маратона. (По-възрастни от него са само 5 от участниците, а най-младият е с 50 години по-малък от Ради!)

В Софийския маратон Ради участва с травма, която получава на “Спартатлона” (246 км. бягане нон стоп от Атина до Спарта). Проблем в ахилесовите сухожилия принуди единствения български представител в “Спартатлона” да се откаже на 74-я километър. Независимо от болката голяма част от бегачите, както се вижда на една от снимките, са след Ради – той е отпред с оранжевата шапка и бяла тениска.

В “Спартатлона” Ради Милев бе най-възрастния участник (на 68 год.), следван по възраст от представителки на Япония на 62 и 63 год.

Участието му в “Спартатлона” бе осъществено с финансовата подкрепа на “Експерти за Казанлък” и на Бальо Динев – изпълнителен директор на “Давид холдинг”, на които Ради изказва своята благодарност и поднася своите извинения, че не е завършил.

През следващата година Ради Милев планира отново да участва в най-реномирания ултрамаратон – “Спартатлона”.

Независимо от травмата, през следващия месец казанлъчанинът ще участва в 48-часово бягане в Осло (Норвегия) и то с амбицията да се завърне с рекорди.

DSCN0259

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram