Казанлък е за пример при работата и интеграцията за ромите

1
3714

Такъв бе водещият извод след проведената национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“. Причината за провеждането й бе инцидентът с роми в центъра на Казанлък в първия учебен ден, на 17-ти септември тази година, определен от органите на реда като битов.

При изнесените доклади стана ясно, че на база на преброяване от 2011 самоопределили се като роми в Казанлък са 3737 лица. В региона няма нито етническо напрежение, нито конфликти, бе заявено от представители на институциите.

От общата за региона безработица от 5,2% от безработните в община Казанлък са се самоопределили като роми , от тях безработицата сред самоопределилите се роми в град Казанлък е 3,55%

Социалните и бюрото по труда работят добре с ромската общност, като все повече намаляват ромите, които получават социални помощи, но като цяло почти 80% от тях взимат различни видове добавки.

 

 

 

 

 

 

 

Много примери, бяха дадени за добри практики в региона в сферата на образованието.

Мерките, които бе заявено, че буквално до края на годината ще бъдат предприети:

Увеличаване на полицейските патрули и наличие на такъв около квартал „Кармен“ и „Казмера“

Поставяне на видеонаблюдение в ж.к. „Изток“, около квартал „Кармен“

Бъдещите полицаи от школата в Казанлък, да преминават своя стаж в града.

Друго предложение бе помощник училищните възпитатели от ромски произход да могат да бъдат с основно образование, за което вицепремиерът Симеонов, се ангажира да даде предложение за законови промени.

Като цяло Казанлък е пример, че когато институциите работят заедно могат да решават спонтанно възникнали проблеми бе сред основните изводи, които направи Валери Симеонов

1 КОМЕНТАР

  1. Къде е този така наречен интелигент Димир Говедаров? А бе аланкоолу, маниак на тема постове във Фейсбук. Нали инцидентът е битов. Какви са тези срещи , които се провеждат в Казанлък? Тук видно и от „изводите“, на някои от не толкова начетените участващи, инцидент няма. Всичко е по-добре от западноевропейците. Няма нужда от жандармерия до онова каре, където не живее малцинство. Нямам нужда от ток по оградата, куче в двора и две аларми на гараж и сушина. Не се крадат велосипеди, брулят частни градини с орехи, обират лозя и овощни масиви и т.н. Няма оплаквания от нашите мили братя от ромейски произход, наречени незнайно защо роми. А, бе въобще тези не живеят в паралелна вселена. Не са и в едно от теоретично съществуващите 11 измерения ( според покойния Хокинг ). Те са извън Вселенското познания. На масата Нобелов лауреат би се „чувствал неловко и незнаещ“.
    ПОЗОР!!!!!!!!!!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here