Контрапунктът на учителя Бяндов: Изгубили сме независимостта си!

Плакат с надпис „Искаме независима България, а не вашингтонско-брюкселска колония“ вдигна на ръце казанлъшкия физик Георги Бяндов на градското тържество в Деня на независимостта.

Този контрапункт на казионното честване, събрало местна администрация и политици около Царската чешма вчера, дългогодишният преподавател обясни така: „Това е акция на лудия Мунчо от „Под игото“ на Вазов.  Рано или късно точно мунчовците се явявт пророци. Надявам се да не съм лош пророк. България тотално е изгубила независимостта си-каквото ни пожелаят отвън, ние козируваме и изпълняваме. Смятам, че в Казанлък имам някакъв авторитет, извоюван с труда и акъла ми, разчитам тази моя акция да предизвика реакция у младите хора, защото ако продължава така, те след време ще трябва да хванат оръжията и да погинат“.

49-годишният учител Бяндов е убеден, че нямаме държавници, а само „местна колониална администрация“, затова и на националния празник и над събралото се множество издигна тихо протестния надпис, показвайки също като Вазовия персонаж, че „…тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира“.

Вчера безшумно се навършиха и 94 години от смъртта на Патриарха на българската литература.

12048840_908654462517176_2044274787_n

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram