Александър Симов: Не медиите, Златанов очерня града. Казанлък не заслужава такива хора да са неговото лице. И оставката не е достатъчна.

Александър Симов е член на Парламентарната комисия по култура и медии в 44 НС. Публикуваме неговия коментар от Фейсбук:

Тази история просто трябва да бъде разказана.

Навръх 17 септември в центъра на Казанлък става масов бой между две ромски групи от млади хора. Има видео от инцидента и си струва да го изгледате. Ситуацията започва невинно, но само за няколко минути ескалира страховито. Центърът на Казанлък заприличва на разбунен кошер. И най-кошмарното – в течение на цялото меле така и не се появява дори и един полицай. Нито един. Но това не е история за сигурността. Това е история за политическата мизерия.
Случката съвсем естествено предизвиква огромен медиен интерес. Местните медии разнищват казуса, историятя стига и до национален ефир. И това веднага разпалва гибелния гняв на гербаджийската групировка, окупирала управлението на Казанлък. Медиите имат неприятното свойство да питат, да задават въпроси, да настояват за отговори, за отговорност…На всичкото отгоре развалят рахата на ГЕРБ и ги карат да се обясняват. Така се стига до сърцевината на тази история. Председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов на специално свикана пресконференция започва да съска за „неуважаемите медии“ и гневно крясва, че журналистите за няколко сребърника са готови да загърбят доброто име на града. Ето това е ГЕРБ в целият им политически блясък – една паракриминална групировка, която при всеки проблем почва да си търси враг. И сега го намери – медиите! Гадните медии, които са имали наглостта да информират за проблема вместо да пишат оди за зашеметителните „постижения“ на ГЕРБ в Казанлък. Това, което Златанов прави обаче не е обикновена обида. Това е директна атака срещу свободното слово, ботуш в лицето на журналистиката, ясен знак защо България се срива в класациите за свобода на словото. Именно заради политически гаулайтери като Златанов. Нещо повече – ровейки се по случая попаднах и на най-гнусната картина – купените журналисти. Местната власт в Казанлък за жълти стотинки си е напазарувала и малко репортери. Четенето на техните мнения е болезнено. Те са пуснати като хрътки на местната власт да плюят по свободните си колеги и да им се зъбят виртуално, за да си заслужат паничката с кокали. Текстовете им са поразителни – един от тях беше написал буквално: „който не харесва Казанлък, направо да се маха“. Яко! Изгонете всички от града, че да може кметицата да си отдъхне от голямото напрежение да се върши работата. В нито един от текстовете на колегите, осветили случая не усетих желание за очерняне на града. Точно обратното – това е реална загриженост за Казанлък, истински местен патриотизъм. Не медиите, Златанов очерня града. Казанлък не заслужава такива хора да са неговото лице.

И оставката не е достатъчна. Вечен позор за такива!

http://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8VRrxiGlc-M

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZANWj-0GKd8

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram