ПРЕСС ТВ е права! Оптиката на „Булсатком“ в Шипка незаконна! Операторът я премахва

Потвърдиха се напълно съмненията на Пресс ТВ, че кабелната мрежа в Шипка е напълно незаконна. Прокуратурата установи след тримесечна проверка, че „Булсатком“ са прокарвали оптичната мрежа нелегално, а Общинският съвет гласува узаконяването й против всякакви законови норми.

Още през април журналистите на Медийна група „Вис виталис“ алармираха  и показаха в поредица от материали подозренията си за самоволно поставяне на кабели под и над земята от „Булсатком“ в градчето.

Ден преди Общинският съвет на Казанлък да гласува на 27 април опита си за узаконяването на тази кабелна мрежа със задна дата, екипът на Пресс ТВ остро сигнализира и предупреди местните старейшини да не влизат в гаф, но 22-ма от тях, предимно от ГЕРБ, не се вслушаха и дадоха положителен вот, като категорично погазиха българското право.

Днес става ясно от прокурорско постановление, че оптичното трасе съществува незаконно. Самото дружество „Булсатком“ признава, че е изградило мрежата в Шипка без необходимите строителни документи. Нещо повече: „Булсатком“ ще премахне за своя сметка кабелите, се посочва още в прокурорското постановление.

От документа става ясно още, че няма и второ оптично трасе, което да е общинско. Така местният парламент не е проследил изпълнението на свое решение от 2010 г., с което се задължава фирмата-прокарваща частната тръба да положи още една – безвъзмездно и в полза на Общината.

Месеци след предупрежденията на Пресс ТВ, че Общинският съвет и Община Казанлък стават част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“ е ясно, че гласът на журналистиката се пренебрегва, но истината излязла наяве провокира въпроси. Които предстои да зададем, както и да разкажем с документи и факти подробно за случая, сериозно разклащащ доверието в местната власт.

Община Казанлък става част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“?

Право на отговор: Във връзка със статия на ПрессТВ „Община Казанлък става част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“?“

„Би Би Си Кейбъл“, „Булсатком“ и Община Казанлък в схема?

Има оптична мрежа в Шипка

Оптика в Шипка има! БУЛСАТКОМ опъва кабели и днес

Ще проверяват на място има ли оптична мрежа в Шипка

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram