Полицейска хроника за изминалото денонощие

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са започнати две бързи производства,  регистрирани са две престъпления и са разкрити две престъпления.

Бързи производства:

На 14.05.2020 г., около 20:25 ч., в с. Горно Ботево, общ. Стара Загора, от служители на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела, управляван от 17-годишно момиче. При извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.

На 14.05.2020 г., около 18:30 ч., в с. Хан Аспарухово, общ. Стара Загора, от служители на Първо РУ – Стара Загора е спрян за проверка мотопед без регистрационна табела, управляван от 47-годишен мъж. При извършената проверка е установено, че мотопедът не е регистриран. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.

Разкрити престъпления:

На 14.05.2020 г. от служители на РУ – Казанлък, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност свързана с наркотични вещества, в хода на която е извършено претърсване в частен имот, находящ се в с. Долно Сахране, общ. Павел баня, обитаван от 43-годишен мъж. В една от стаите, оборудвана с отоплителна, осветителна и вентилационна инсталации, са намерени и иззети 36 растения от рода на конопа и около 500 гр. суха зелена тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. Намерени са и са иззети и 18 бр. незаконно притежавани боеприпаси за нарезна карабина.

В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 14.05.2020 г. в РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.355, ал.2 от НК срещу 36-годишен мъж от гр. Чирпан, затова че не е изпълнил предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случая са докладвани на РП – Чирпан.

По – характерни престъпления:

На 14.05.2020 г. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за разбит магазин, намиращ се на кооперативния пазар в гр. Стара Загора. На място е установено, че след като е разбита ключалка на плъзгащ се прозорец, е проникнато в обекта и е извършена кражба на сумата от 150 лв. Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК.

На 14.05.2020 г. в РУ – Казанлък се е явил 38-годишен мъж, който заявил, че на 13.04.2020 г., в гр. Казанлък, на бул. „Никола Петков“, от незаключен т.а. „Ситроен“ е извършена кражба на кожена чанта, съдържаща лични документи, дебитни карти и сумата от 100 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК.

Други инциденти:

На 14.05.2020 г., в 11:15 ч., в РУ – Казанлък е получено съобщение за възникнала производствена авария в завод на „Арсенал“ АД, гр. Казанлък, при която в работно помещение е възникнал локален взрив и са нанесени материални щети.

При напускане на помещението леко са пострадали двама работници – 50-годишен мъж е получил повърхностни порезни рани на пръстите на лявата ръка, а 40-годишен мъж  е получил охлузна рана на левия крак. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram