Британски педофил стана пастор в ромска махала

0
2541

  Осъден за педофилия англичанин се е спасил от британското правосъдие като е станал пастор в близо 30 хилядната ромската махала в квартал „Надежда“ на Сливен. Той е открит да живее сред децата в квартала.

По следите на криминално проявения беглец попада разследващият журналист Пол Кениън от Би Би Си 4. Даниел Хъл от лондонския квартал Плейстоу е осъден и излежава ефективна 15-месечна присъда за педофилия през 2017 година. Действащият пастор е осъден за съхраняване на стотици порнографски снимки с деца на компютъра си.

Той обаче си е купил няколко къщи в ромското гето на Сливен, където се радва на огромна почит. Местните хора изобщо не подозират, че британецът идва у нас след като излежава присъда за педофилия в родината си. При разследването в компютъра му са открити стотици порнографски снимки с деца. Никой в Сливен обаче не знае, че Даниел има все още действаща забрана за общуване с малолетни.

В излъчения по британската телевизия филм се вижда как журналистът поставя на тясно издирваното лице и му задава неудобни въпроси. Пред камерата Хъл отрича да е „педофил-беглец“, след което демонстративно обръща гръб на екипа. По време на снимките на филма репортерът Пол Кениън и екипът му срещнали яростна съпротива от ромите в махалата, които ги замервали с камъни.

Този човек така дълбоко е обсебил ромите, че те го възприемат като техен брат и го защитават с всички сили, разказва журналистът. Стийв Фицпатрик от Лондонската полиция заявява, че е „ужасен“ от факта, че педофилът контактува необезпокояван с деца в България. Съответните власти във Великобритания са информирани за случая, но засега липсва нужната ответна реакция, казва още полицаят.

radio999bg.com

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here