Медици и полицаи излизат на национален протест

0
431

Полицаи и фармацевти ще се включат в днешния национален протест на медицинските сестри пред Народното събрание. Това е шести протест от началото на март с искане за по-високи заплати, по-добри условия на труд и срещу търговския статут на лечебните заведения.

В отговор на протестите през април правителството отпусна 50 млн. лева, които болниците да използват приоритетно за повишаване на сестринските заплати.


Към протеста се присъединяват синдикатите на фармацевтите и полицаите. От синдиката смятат, че ниското допълнително заплащане за нощен труд на хора, които спасяват човешки животи е недостойно и граничи с унижение.


В своя декларация Синдикалната федерация на служителите в МВР заяви, че ниското заплащане за нощен труд на медицинските специалисти, полицаите и пожарникарите е унизително и затова служителите в сектор “ Сигурност“ подкрепят протеста. На свой ред фармацевтите настояват за финансово подпомагане от страна на държавата на аптеките в отдалечени и обезлюдени региони на страната, за да отговорят на новите изисквания.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here