Нинова за НАП: Жертвите плащат за престъплението, извършено спрямо тях

0
355

Комисията за защита на личните данни наложи глоба от 5.1 млн. лева на НАП за изтеклите данни на над 4 милиона българи. Изглежда с това случаят ще приключи. Ярък пример за несправедливост, казва лидерът на БСП Корнелия Нинова в позиция, разпространена от „Позитано“ 20.

НАП ще плаща 5,1 млн. лв. заради теча на лични данни

Бюджетът на НАП се формира от данъците, които всички внасяме. Засегнатите българи ще платят от джоба си 5.1 млн. за това, че данните им станаха публични. Жертвите ще платят за престъплението, извършено спрямо тях. А правителството просто ще прехвърли сумата от едно перо на бюджета в друго, смята Нинова.

Горанов: НАП има достатъчно пари, за да плати глобата си

Днес председателят на КЗЛД каза, че това не било наказание, а превенция. Считайте – наказани няма да има, политическа отговорност също. Аз бих направила друго: бих приложила закона за отговорност на държавата за вреди. Ако тя причини щети на своите граждани, правителството може да заведе иск срещу виновни длъжностни лица. Да, минава се през обезщетения, съд, доказване на вина – дълъг път, но справедлив, продължава Корнелия Нинова.

НАП ще обжалва глобата от 5,1 млн. лева за теча на лични данни

Лидерът на БСП е убедена, че когато един министър на финансите или директор на НАП плати от джоба си за нанесени вреди на българските граждани, тогава ще има и превенция, и справедливост.

Дарик

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here