Последна контрола за „розите“, домакините с превес в играта

Отборът на ПФК „Раковски 2011“ победи с минималното 1:0 тима на „Розова долина“ (Казанлък) на стадион “Севтоплис” , а това  бе и последна за двата тима контрола преди началото на първенството в Югоизточната „В“ група. Победното попадение за гостите бе дело на Иван Божков след прехвърлящ удар, а поражението  бе пето за възпитаниците на Александър Георгиев по време на летния подготвителен период, като „розите” записаха още победа и реми в проверките преди есента.

В останалата част,  по време на последната контрола у дома, играта беше изцяло диктувана от домакинския отбор, но до попадение така и не се стигна. В самия край на полувремето, след центриране на Николай Стоичков, Григор Георгиев отправи бомбен удар, който мина над напречната греда на гостите.Последните пък удариха греда и пропуснаха поне едно 100% положение за удвояване на резултата през второто полувреме. Треньорът Георгиев заложи в схемата на „розите“ на играчи от миналия сезон за титуляри, а в последствие в игра влязоха и новите попълнения от дубъла „Берое“/Стара Загора/. През второто полувреме казанлъчани редуваха много атаки, но на финала пропускаха на отбележат Пламен Колев, Иван Чергев, Атанас Апостолов, Николай Стоичков, Кристиан Петров. След асистенция на лидера и втори капитан  Атанас Апостолов, внукът на легендата на казанлъшкия футбол Камен Петков(„Кембо“) отправи красив удар, но отново се размина с целта.

Пред обидно малко публика „розите” надделяха игрово над „новака“ в групата, съставен предимно от пловдивски футболисти, в един динамичен и добър двубой. В събота / 8 август/  „Розова Долина” излиза за своя първи официален мач, срещу отбора на „Спартак С 94”/Пловдив/. Мачът е с начален час 18:00 на стадион „Севтополис”. От новия сезон казанлъчани няма да разчитат на  офанзивния Иван Колев /вече играч на професионалния „Оборище“/Панагюрище/, Теодор Кьосев, Александър Миленов и Цветан Михов, които ще играят в Трявна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram