Нинова: Не сме част от „управлението на суджука“

0
1846

Дискусия против корупцията стартираха днес социалистите от връх Бузлуджа. Тон на масовия дебат до най-малобройната партийна организация зададе лидерът Корнелия Нинова. Тя поиска ДАНС да стане независим орган, противодействащ на политико-икономическата мафия и се противопостави на идеята съставът на Агенцията да бъде посочен от министър-председателя Борисов. Нинова заяви, че директорът на ДАНС трябва да бъде поставен от президента Радев, избран от 2 млн.българи, а останалите членове да избере Парламента с квалифицирано мнозинство.
Първата дама сред червените свали шапка и се поклони на множеството като благодари за трудното и мъдро решение БСП да не влиза в коалиция с ГЕРБ. „Благодаря ви, че не допуснахме да станем част от „управлението на суджука“, каза тя като допълни, че след предизборните думи за „паралелната държава“, следват дела. Дискусията за ДАНС е крачка по пътя на действията за преборване на корупционните практики и крадените от народа 10 млрд.лева на година. „Закони, хора, възмездие!“, така Нинова формулира заявката на БСП за промяна на системата.
„Бузлуджа ще бъде на България!“, категорична бе водачката на социалистите у нас и се зарече, въпреки че правителството я отказа на БСП, скоро партията да си я вземе.
По официални данни близо 60 000 души се събраха на Историческа поляна под историческия връх на традиционния събор на левицата, отбелязващ нейната 126-та годишнина.
Вижте цялото слово на Корнелия Нинова от политическия митинг на Бузлуджа под надслов „Единни за България, която обичаме“.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here