Нинова от Бузлуджа: „Тук сме. Идваме!“ /ВИДЕО/

1
518

„Отиват си. Гответе се. Тук сме и идваме“ , отбеляза в силното си и емоционално слово под връх Бузлуджа днес председателят на БСП Корнелия Нинова. Социалистите честват 128-та годишнина на партията си на ежегодния събор на левицата на Историческа поляна под мотото „Бузлуджа 2019 – Единни за България“.

Ето и цялото слово на Нинова:

„За разлика отпреди 128 години днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи“, започна обръщението си Корнелия Нинова

Управлява ни еднолична, авторитарна, пълзяща диктатура чрез страх и апатия“, категорична бе Нинова

„Борисов управлява със страх и апатия. Държава обаче не се управлява със страх. Държава се управлява с ум, нация се развива с усилията на всички. Нашият противник е ГЕРБ, нашият враг е страхът, посочи Нинова и се обърна към множеството: Народе, изправи се и те ще паднат!“


„Срещу нас се сипят упреци и удари, твърди се, че партията е разцепена. Кой е партията? Вие сте партията! Не онези 200 души, които сте избрали да ви управляват. 80 депутати са повече от 38! Пет евродепутати са повече от четири! БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори.
Ние не се продаваме.
Ние не се предаваме.
Ние продължаваме!, каза Нинова и предизвика буря от овации на поляната.


Тя се обърна към множеството: Подайте ръка на всеки българин, който милее за Отечеството! 
Заедно да извървим пътя за промяната на България!

„Народе – изправете се и ГЕРБ ще паднат!“, призова лидерът на левицата. 


„Скъпи социалисти, симпатизанти, коалиционни партньори, гости, скъпи българи, историческият връх Бузлуджа ни събра отново, събра ни уважението към Димитър Благоев и съратниците му, към нашите предци, които преди 128 години проведоха тук Бузлуджанския конгрес и сложиха начало на борбата за справедливост. Тук сме да се поклоним пред героите на България – Хажди Димитър и неговите честници, които проляха кръвта си на тази промяна за свободата на България.

Днес ни събират тези две думи – тези две ценности: справедливост и свобода, защото и днес мнозина не се чувстват свободни българи и за мнозина няма справедливост, но за разлика оттогава днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи“, заяви Нинова. 

„Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия.Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа. Заради апатията, която предизвиква с политиката, която води. Държава не може да се управлява със страх, нация не може да се развива с апатия. Държава се управлява с ум, нация се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас“, подчерта Нинова. 

Тя посочи, че днес политическият опонент е ГЕРБ. „Нашият враг е страхът и нашата задача е да отидем до всеки, беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подаден ръка, да му дадем вяра, да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас. Да му кажем: „Народе, изправете се и те ще паднат“, каза Нинова. 

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове – какво е това освен признание за провал, каза още Нинова. 

„Вчера по традиция като единствената истинска партия ние първи излязохме с платформа за местните избори, т.е. първо какво ще правим за хората, а след това и кой ще го прави. Идете във вашите общини и им кажете – нашите кметове ще работят за това, част от данъците, които плащате в своите общини да остават при вас и да се ползват във вашата община за вашето благо, а не да отиват в централния бюджет и той да ги раздава от прозореца на джипа си“, подчерта председателят на БСП. 

„Кажете на вашите съграждани, че БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и че това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване. Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот. Освен нашите идеи, ние имаме нашите кандидати. Виждате ли какво се случва от ГЕРБ. Ден след ден се отказват от ключовите си кметове досега. Какво е това освен признание за провал. Нали бяха най-успешните кметове, защо ги сменят. А като ги сменят какво – моделът остава същия. Моделът е горе“, каза още Нинова.

Тя посочи, че БСП държи на своите успешни кметове и отново ще ги издигне. „Но ще имаме и много млади и нови кандидати, подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление“, каза още Нинова.

Политиката днес не са дискусиите в студиата, а будителство, каза още Корнелия Нинова. 

„Остава най-важният въпрос. Въпросът за партньора. На всички ни е ясно, че сами не можем. Затова моля, подайте ръка на всеки българин, който милее за род и Отечество, за семейство и дом, за добри доходи, за достъпно здравеопазване, за справедливост, за борба с корупцията“, каза Нинова. 

„Нека отворим умовете и сърцата си за всеки, който е готов заедно да извървим този път за промяната на България“, подчерта лидерът на БСП. По думите й, политиката се превръща във възрожденско будителство. „Нашата задача е оттук да тръгнем по страната и да будим. Нека си припомним надписа на едно възрожденско читалище. Там пише „Помогни ми да те возвися. Народе, помогнете ни да спасим България. „Единни за България“, каза Нинова.

Нинова попита дали социалистите са разделени по отношение на увеличаването на пенсиите и другите социални предложения на БСП. 

„Разделени ли сме за това, че трябва да има един учебник за един клас по един предмет и държавата да не сменя съдържанието на българската история? Не сме. Не сме разеделени и по това, че трябва да се грижим за българско производство и българска икономика. Разделени ли сме, че сме против Истанбулската конвенция и пакта за миграция? Ето отговорът на българските социалисти към онези, които злословят, че партията е разцепена и разделена. Това е истинският отговор. Това е народният референдум и аз ви благодаря от сърце, затова, че сте социалисти, затова, че сте верни на идеите, затова, че сте смели и сте тук, въпреки страха. Второто обвинение и вчера го чух: „Няма такава партия БСП. Тя си отива. Тя постоянно залязва“. Чудя се на тези хора в какво криво огледало се гледат и какво виждат. Сигурно и математиците се чудят, защото 80 депутата е повече от 38, защото 5 европейски депутати са повече от 4″, подчерта Нинова. 

Тя посочи, че БСП е единствената партия, побеждавала ГЕРБ на избори. „Това само за три години и на тези хора, това му казват: „Отиват си. На нас ни изглежда като идване. Гответе се. Тук сме и идваме“, каза Нинова. 

„Скъпи социалисти, не можаха да ни купят с постове и пари. Не можаха да ни счупят с натиск, лъжи, но решиха да ни унищожат финансово като ни спрат субсидията и да затворим Българска свободна телевизия. Поставиха ни пред избор да се предадем, или да се продадем на олигархията. Горките, в главите на тези хора в политиката е само алъж-вериж, бизнес и продажба. Те не знаят какво е Българска социалистическа партия. Не се предаваме и не се продаваме. Има трети път за нас. Не се предаваме, не се продаваме, а продължаваме с вярата, с която сте дошли тук. Аз обиколих поляната, преди да излезем на трибуната и чух мнозина от вас, тръгнали в 3.00 ч. през нощта, от другия край на България, не от страх, че ако не дойдат ще си загубят службицата, а от вяра. Поклон социалисти, истински сте, силни сте, вие сте“, завърши словото си Корнелия Нинова.

С призива „Народе, помогни ни да спасим България! Единни за България!“ Корнелия Нинова зъврши силното си слово на Бузлуджа.

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here