Властта набеждава съветник от БСП в Казанлък?

„Уличаване в несъществуващи прегрешения“, така коментира БСП-съветникът Пламен Караджов пред медиите опита на ГЕРБ да го злепостави публично като поиска от кмета Галина Стоянова да извади справка за имотите на социалиста, купени от него преди да стане съветник.

„Крупният земевладелец“ Караджов благодари на кметицата за възможността да станат явни имотите му чрез тази провокация и не отрече, че е закупил на три пъти чрез търгове с явно наддаване 8,1 дка земеделска земя, девета категория, през периода 2012 – 2015г. но нямало какъвто и да било конфликт на интереси, какъвто властта се оптва да му припише.

Като дискредитиране определи още Караджов усилието на управляващата ГЕРБ да отклони дебата от проблемите на града и истината за ликвидрането на общинската собственост.

Съветникът припомни и че скоро БСП ще предостави пълната информация за това как за 7 години 2 000 000 кв.м от Казанлък са продадени от Галина Стоянова, кметицата е извършила 830 продажби на общинско имущество. Това означавало по две продажби на ден. Социалистите са направили и справка на кого какви терени са изтъргувани, включително и на хора от властта.

Сред фрапантните примерите са продажбите на бившето училище „Димитър Андреев“ на съпругата на ексзам.-кмета Петър Косев и апартамент на ул.“Розова долина“ на председателя на СДС в Казанлък Николай Александров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram