След два опита ГЕРБ отряза дебата за Караджов в местния парламент

Пълно объркване настъпи в общинския съвет на Казанлък на заседанието му днес. Това не е първата дезориентация в дясната част на залата, където обикновено „командите“ как точно да се гласува се подават чрез кодови фрази от президиума от председателя Николай Златанов /ГЕРБ/.

Сега обаче в пълен смях, словесни изблици и енергично жестикулиране на мнозинството му трябваше време, за да осъзнае какво и как точно трябва да гласува. А именно да няма дебат.

Дебатът трябваше да се проведе, а в него да бъде дадена възможност на съветника от БСП Пламен Караджов да се изкаже по тема, която точно ГЕРБ постави и лично засяга социалиста.

Управляващата партия и кмета Стоянова опитаха да дискредитират Караджов, посочвайки го като собственик на имоти, закупени от него преди да стане съветник. Става въпрос за 8,1 дка земеделска земя, девета категория, в землищата на казанлъшките села Средногорово и Бузовград, купени на търг с явно наддаване в периода 2012-2015г.

Караджов разкритикува по-късно и извън залата пред медиите този опит да бъде набеден в несъществуващи прегрешения. Съветникът от левицата свърза акцията срещу себе си с намерението на БСП в Казанлък да извади пълната информация за това как за 7 години 2 000 000 кв.м от Казанлък са продадени от Галина Стоянова, кметицата е извършила 830 продажби на общинско имущество. Това означавало по две продажби на ден. Социалистите са направили и справка на кого какви терени са изтъргувани, включително и на хора от властта.

Сред фрапантните примерите са продажбите на бившето училище „Димитър Андреев“ на съпругата на ексзам.-кмета Петър Косев и апартамент на ул.“Розова долина“ на председателя на СДС в Казанлък Николай Александров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram