Защитаващите учителка в ОУ „Г. Кирков“ вече искат „промяна на статуквото“ там

За оставка на директора на ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък настояват родители в интернет. Те инициираха преди няколко дни подписка онлайн в защита на учителката Стефка Чакалова. Причината е, че директорът Любомира Абдишева е пренасочила Чакалова от следващата учебна година като учител в занималня, а не като водещ на първокласници. Така се оказало, че очакванията на родителите са подведени и че децата им няма да учат при избраната учителка, а при друга.

От своя страна Абдишева уточни за Пресс ТВ, че е приложила критерии, изискуеми по закон при подбора на учителите. Чакалова не притежавала първи клас квалификация и затова била предпочетена друга нейна колежка да поеме първолаците.

Четете подробности тук:

От два дни родителите настояват за оставката на директорката и за разискване по проблемите на училището.

Днес ще се проведе среща от 16.00 часа в ОУ “Георги Кирков”, се съобщава в петицията, подписана от 888 човека към момента. Според съобщението срещата
е инициирана от Татяна Димитрова -началник на РУО- Стара Загора, на нея трябва да присъства директорката Абдишева и родители на първокласници от класа г-жа Стефка Чакалова.
„Нека да променим статуквото в ОУ “Георги Кирков” към по-добро“, се призовава в анонса към срещата. Което е нов нюанс към протеста, първоначално стартирал като защита на правото на родителите да изберат учител и професионалните качества на Чакалова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram