Защитаващите учителка в ОУ „Г. Кирков“ вече искат „промяна на статуквото“ там

2
1128

За оставка на директора на ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък настояват родители в интернет. Те инициираха преди няколко дни подписка онлайн в защита на учителката Стефка Чакалова. Причината е, че директорът Любомира Абдишева е пренасочила Чакалова от следващата учебна година като учител в занималня, а не като водещ на първокласници. Така се оказало, че очакванията на родителите са подведени и че децата им няма да учат при избраната учителка, а при друга.

От своя страна Абдишева уточни за Пресс ТВ, че е приложила критерии, изискуеми по закон при подбора на учителите. Чакалова не притежавала първи клас квалификация и затова била предпочетена друга нейна колежка да поеме първолаците.

Четете подробности тук:

От два дни родителите настояват за оставката на директорката и за разискване по проблемите на училището.

Днес ще се проведе среща от 16.00 часа в ОУ “Георги Кирков”, се съобщава в петицията, подписана от 888 човека към момента. Според съобщението срещата
е инициирана от Татяна Димитрова -началник на РУО- Стара Загора, на нея трябва да присъства директорката Абдишева и родители на първокласници от класа г-жа Стефка Чакалова.
„Нека да променим статуквото в ОУ “Георги Кирков” към по-добро“, се призовава в анонса към срещата. Което е нов нюанс към протеста, първоначално стартирал като защита на правото на родителите да изберат учител и професионалните качества на Чакалова.

Коментари от Фейсбук

2 КОМЕНТАРИ

  1. Не виждам защо се прави от мухата слон !?! Един учител който се мисли явно за голям специалист – казва пред обществеността все едно – аз трябва да бъда главен учител а не г-жа Х примерно ! С какво право иска тя да бъде класен , след като очевидно , че паралелките са 3 а учителите 5 ? То това е наглост някаква направо ! Т.е. сега директорката под натиск трябва да каже – добре ти ще си класен – нека другата госпожа да не е – защото видиш ли си събрала фейсбук приятелките си да оспорят избора на директора. Така тази учителка която толкова много подскача и се мисли за мега специалиста – явно застава срещу решението на директора, застава и срещу колегите си като им казва – вие сте некадърни – а аз съм ! Ами няма как да подкрепя това . 1000 първокласника ли има ? Каква е тази пародия – явно е че са събрани хора от кол и въже дето хал хабер си нямат ама нали г-та която иска оставки е техен човек , то сега ще извиват ръцете на директор с толкова години практика. Нито по -ниска заплата ще получава, нито ще спре да се занимава с тези деца. Това може ли тогава да бъде причина за искане на оставка ? Просто за мен такъв учител е конфликтен, оспорва решенията на директора си , застава срещу колегите си , предизвиква скандал който МОН може да реши и се замесват и медии и т.н. за да се урони престижа на един доказан директор и едно реномирано училище. Не е приятно това за нея , но тази година е така – догодина ще е друго . Не може така с кавги и разправии да се върви . Децата по скоро се съмнявам , че знаят кой учител е добър че да искат при него. А родителите ще видите дали ще са 20 дори … цирка е пълен

    • Защо не застанете с името си госпожо,а се криете .Училището беше реномирано ,но директора през тези си 9 години на управление не е доказала своята компетентност .Кой на кого извива ръцете и кой на кого с позицията на властта си отмъщава .Това че поднови базата е факт ,но за нея не е важен образователният процес ,а показността на базата и личния финансов интерес от ремонтите.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here