Президентът Радев наблюдава Saber Guardian 2017 край Ново село

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев присъства на деня за високопоставени гости на най-голямото многонационално учение в Черноморския регион Saber Guardian 2017, което се провежда на учебния полигон „Ново село“ край Сливен.
България бе един от домакините на най-мащабното военно учение на НАТО Saber Guardian 2017. В него се включиха близо 40 хиляди военнослужещи от 21 страни членки и партньори на Алианса. Само нашите войници ще бъдат близо 4000.
Основни военни обекти на територията на нашата страна са учебните полигони „Ново село“, „Корен“, „Шабла“ и летище „Безмер“. ежегодно международно учение, което тази година се провежда в периода 11–20 юли под ръководството на Командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа, съвместно с Въоръжените сили на страните-домакини. България, Румъния и Унгария ще поделят домакинството на „SG17“, като интегрираните в него 18 учения ще бъдат проведени на територията на трите държави. Основни военни обекти на територията на нашата страна са учебните полигони „Ново село“, „Корен“, „Шабла“ и летище „Безмер“. Българската армия се готви да участва в най-голямото съвместно учение в рамките на НАТО, откакто България е член на Алианса. В „Сейбър гардиън 17“, в което ще се включат близо 40 хиляди военнослужещи от 21 страни членки и партньори на НАТО, само нашите войници ще бъдат близо 4000.
 [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oxhD2CpZpdY[/embedyt]

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram