Още един имот отива на тезгяха. Община Казанлък събаря къща, за да намали цената му?

2
3328

Докато поправя с пиарско състрадание частна къща, поразена от гръмотевица, кметът Галина Стоянова замисляла как да разруши друга къща – общинска собственост, за да продаде теренът  под нея чист. За това алармираха в Пресс ТВ отлично информирани източници.

Те разказаха, че Стоянова искала да се отърве от общинската къща на ул. “Кенали“ 72 и да остави само площта от 3 376 кв. м покрай жп линията, представляваща апетитен терен за продан. Миналата година на същото място били разрушени стари и необитаеми стопански помещения, до край ги опоскали жители на ромския квартал, ровейки за метал из руините. Останала само къщата, в която община Казанлък е настанила социалнослаби и безимотни местни. С наличието на жилищен имот, обаче, теренът би бил оценен по-скъпо, което вероятно не устройва потенциалния клиент. Затова кметицата решила да обяви къщата за опасна и да я ликвидира. С което ще остави общинския жилищен фонд с една къща по-малко

Стоянова трябва да получи одобрението на общинския съвет за събарянето, като докаже, че къщата наистина е рискова. В момента били подложени на силен натиск общински служители, за да декларират опасното състояние на имота, който бил в прилично състояние и съвсем не създавал угроза, разказаха още нашите информатори, пожелали анонимност.

Вероятността кметицата да е обещала да продаде терен на свой човек, се потвърждава и от факта, че за имота е издадена актуална скица, с която Пресс ТВ разполага. На нея се вижда маркирана площта около къщата, която обхваща и сега съществуващ път.

Хората сигнализирали редакцията ни за кроежите на Стоянова припомниха, че през последните 8 години в Казанлък е утвърден моделът да се изоставят безхаберно имоти и умишлено да не се стопанисват от местната администрация, странни пожари и набези да ги досъспват и по този начин да поевтиняват драстично. Така последователно обезценявани да се предлагат на търг, а на него да се яви само един кандидат.

Свидетели на ликвидирането на общинската собственост от средите на казанлъшкото чиновничество припомниха аналогичните сделки с бившето училище „Димитър Андреев“, купено от семейството на бившия зам.-кмет Петър Косев, бившето Детско автоградче край Енина, продадено на китаец, представляван от пълномощник – местна неизвестна дама, но с подходящо обкръжение от местни придворни на кмета и председателя на общинския съвет, харизването на бившето ТПК „Бузлуджа“, готвения за продажба на цена под пазарната бивш детски лагер в Равда и стотици други имоти.

Преди около 2 месеца от БСП в Казанлък обявиха, че по техни изчисления от публично достъпните общински регистри на разпоредителните сделки с имоти, за 7 години Галина Стоянова е извършила 830 продажби на общинско имущество. Това означавало по две продажби на ден. Така са ликвидирани 2 милиона кв. м имоти.

Отлично осведомените информатори на Пресс ТВ се притесняват, че теренът на „Кенали“ 72 ще бъде изтъргуван за жълти стотинки по познатата схема.

Наш екип провери на място състоянието на къщата, обитаема към момента и видимо тя не е за събаряне.

created by dji camera
created by dji camera
Коментари от Фейсбук

2 КОМЕНТАРИ

  1. Подайте сигнал до етичната комисия на ГЕРБ и Стоянова няма да е повече кандидат за кмет. Просто е. Не разлайвайте кучетата за тези имоти за жълти стотинки, а питайте за градинката на Искра примерно или за други известни всем недостатъчно добре осветлени за обществото сделки.

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here