Кз екс-ченге се помпи на колеги, докато бракониерства

Навръх полицейския празник, 5 юли, бивше казанлъшко ченге е хванато от настоящи колеги в издънка. Едва ли ситуацията щеше да е публично достояние, ако бившият доскорошен представител на официалната власт на реда не беше работил на високи позиции в системата и ако съпругата му не беше за кратко депутат от ГЕРБ, с което положение той парадирал пред редови полицаи от патрулка.

В официално съобщение на ОД МВР, Ловеч се съобщава, че на на 5 юли около 1:35 ч. в Априлци автопатрул на РУ, Троян е спрял за проверка автомобил Грейт уол, управляван от 54-годишен казанлъчанин. Той не бил сам. В купето се возел и 31-годишен от Стара Загора. При извършената проверка са открити ловна пушка, тип карабина, тип 7.62х51 и притежавани към нея законно боеприпаси. Но в автомобила е превозван прясно одран труп на отстреляно животно, непозволено за лов към момента за ловуване. Става въпрос за убита и одрана кошута.

Абсолютно сигурни източници на Пресств разкриха, че самонадеяният бракониер е всъщност до скоро изявяващият се висш полицай от Казанлък Дончо Тилев.

Той влязъл в пререкание с патрулиращите полицаи, парадиращ с положението си на бивш техен колега от по-високо ниво, като не пропуснал да афишира, че съпругата му е екс-депутат от ГЕРБ и техен общински съветник, чиято дума тежи, „където трябва“.

Очевидно това не повлияло.

От пресцентъра на ОД на МВР, Ловеч не отрекоха иначе скритите инициали на 54-годишния нарушител, а именно Д.Х.Т., а екслузивни източници на Пресс ТВ от Казанлък, от средите на бившето ченге, пожелали анонимност, коментираха, че е факт заявителския материал по случая ЗМ-184. Също конфиденциални източници от местните полицейски среди довериха,че служба КОС се е занимала по случая, но само с притежаваните от екс-ченгето оръжия, за които очевидно има съмнения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram