Пореден инцидент на инфарктно кръстовище в Казанлък

Без пострадали и сериозни материални щети се размина тази вечер пътно произшествие на едно от най-натоварените кръстовища в Казанлък в кв.“Изток“ и в града.

Млада жена шофирала „Нисан“ от юг на север по ул.“Надканижа“, когато я удря „Фолксваген“, пътуващ от изток на запад по бул. „Александър Батенберг“. Инцидентът е регистриран в пиковия час, когато казанлъчани, прибиращи се от работа използват ул.“Надканижа“, за да избегнат трафика по булеварда. Тази артерия бе отворена преди няколко години именно с тази целя за да обслужва бързото достигане до Индустриалната зона, но кръстовището до ромската махала остана необезопасено.

Това е поредният инцидент там, преди само няколко месеца по същия начин се сблъскаха два автомобила, като при удара единият пикира на тротоара, където за късмет в това време нямаше пешеходци.

Днес на местопроизшествието очевидци на сблъсъка отново коментираха крещящата нужда от регулация на този пътен участък. На това място освен интензивно движение на МПС има и други редовни участници в движението – каруци, конея не рядко и свине. Свидетели на леката катастрофа се питаха нужно ли е изграждането на кръгово до Библиотеката, когато потребността от светофар или кръгово до ромското гето е повече от очевадна.

Припомняме, че по време на кампанията на Медийна група „Вис виталис“ през 2016г. „Спри! Преминава дете!“, за повишаване на безопасността на движението в Казанлък, най-многобройните читателски и слушателски предложения бяха да се урегулира подобаващо движението именно в този участък, както и до ОУ „Никола Вапцаров“ и кръстовището на моста към парк „Тюлбето“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram