Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за задържаните при акцията в село Труд

0
300


Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест за задържаните в четвъртък 12 души от разбитата нелегална фабрика за цигари в пловдивското село Труд. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения за участие в престъпна група за незаконно разпространяване на акцизни стоки, съобщи БНТ. Издирват се още четирима души, свързани с нелегалната фабрика край Пловдив.

Все още не е ясно кой е организаторът на групата. Фабриката работи от началото на годината и е произвеждала по 2000 цигари в минута, които са били опасни за здравето фалшификати на известни марки на пазара. Дневното производство варирало между 185 и 200 мастербокса цигари. Антимафиотите тръгват по следите на нелегалната фабрика няколко месеца след началото на годината. Готовата продукция, намерена от разследващите, е за над 6 млн. лв.

От брифинга на Специализираната прокуратура на 5.7.2019г. стана ясно, че работниците са живеели в нелегалната фабрика като са им били осигурени всички необходими условия за живот. Контактите им с външни лица е били ограничени за да не будят подозрения. Член на престъпната групировка е осигурявал провизии за работещите. За да не се засича голямо потребление на електроенергия склада се е захранвал от генератор. /КРОСС/

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here