Колоездачите ни – сред първите и на Витоша

Първо и две втори места имат казанлъшките колоездачи с различни екипи, участвали в изкачването на Витоша тази неделя, при дъждовно и не особено благоприятно за състезателите време. От над 150 стартирали при мъжете, Александър Алексиев стана най-успешно представилият се българин в изкачването, завършил втори след французина Сами Ориняк, с 51,14 мин. Съотборниците му в несебърския тим Петър Чавдаров и Иван Мухтаров, също от Казанлък, са 14-ти и 15-ти в класирането.

Отново първи сред юношите е състезателят на „Лястовица“ Казанлък Мартин Папанов, който продължава да набира скорост с успехите си през сезона. Папанов се справи с поредното предизвикателство за 52 минути и 57 сек.

В останалите групи, при ветераните масово участваха представители на колоездачния клуб „Шампион“ Казанлък. Йордан Йорданов при родени преди 1956 г. финишира втори. В групата на 30-40-годишните на предни позиции са Борис Кошев и Димитър Господинов – 6-ти и 7-ми в групата, а при над 40-50-годишните Иван Иванов завърши с пето място след финала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram