Успешен дебют за казанлъшкия пилот Валентин Георгиев на планинско „Българка“

Казанлъчанинът с автомобил „Хонда Сивик“ дебютира в състезанията на Федерацията по автомобилен спорт с второ място в своя клас RC5 на Планинско изкачване „Българка 2018“ – трети кръг от националния планински шампионат край Сливен. Младият пилот на габровския АСК „АРА Моторспорт“ даде максимума от себе си в силна конкуренция на още 11 състезатели и завърши с време 3:03 мин., 24-то място в генералното класиране от над 50 участника.

„Нямах абсолютно никакви проблеми и в двата дни. Много съм щастлив от този успех и ще продължавам да давам всичко от себе си на пистата“, разказва пилотът от Казанлък. Валентин стартира ден преди състезанието с подарък, предоставен му лично от друг известен автомобилен състезател от Казанлък – Стефан Панчугов. Чисто нови гуми подари ветеранът в пистовия и рали шампионатите на България на младия си колега, който в по-ранни години бе част от екипа на „Казанлък Моторспорт“.

Валентин е студент в НСА, специалност „автомобилен спорт“. Отскоро е част от клуба на габровци, които завършиха втори в отборното класиране в сливенското „Българка 2018“. До края на планинските стартове остават точно три кръга, сред които и домашното „Шипка Дамасцена“.

Пожелаваме още много успехи на единствения казанлъшки пилот сред автомобилистите и още много купи, с които да радва своите фенове и почитателите на бързите скорости!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram